✓ Snelle levering binnen NL & BE
✓ Veilig online bestellen & betalen
✓ A-kwaliteit, scherpe prijzen

Disclaimer

Belangrijke informatie Hout kopen

Waarom dit bericht: Wij hebben nu ruim 10 jaar ervaring met het verkopen van hout en hebben al deze ervaring samengevat in dit bericht om teleurstellingen te voorkomen.

Heeft u aan alles gedacht? 

Hout is een natuurproduct

De constantheid van het product zal verschillen. Geen 2 planken zijn gelijk.
De verschillen kunnen zijn:

  • Kleur; de kleur van het hout loopt uiteen.
   Wilt u een constante kleur? Ons advies is om het hout te behandelen.

  • Hout vergrijst; Indien u het hout niet behandeld zal het hout buitenshuis vergrijzen. De snelheid en mate hiervan hangt sterk af van de positie van de gevel, eventuele overstekken en andere factoren.

  • Maatvoering; in zowel breedte als dikte als lengte kunnen kleine verschillen zitten. Dit betreft enkele procenten van het aantal mm/cm.

  • Gebreken; In bomen zitten noesten. Imperfectie hoort bij producten gemaakt van grondstoffen uit de natuur. Dit uit zich in kleine scheurtjes,

Ons advies:
Bestel voldoende! Acceptabel binnen de houtindustrie is dat er 5% planken een iets mindere kwaliteit mogen hebben. Dit uit zich in kopscheurtjes oneffenheden en andere kleine gebreken.

Transport

Iedereen doet er tijdens het volledige proces van uw bestelling alles aan om het hout perfect bij u te krijgen er gaat echter wel eens wat mis.

  • Datum: laat het hout minimaal een paar dagen vóórdat u begint met uw project bezorgen. Transporteurs zijn ook mensen en maken ook fouten. Het komt regelmatig voor dat een zending vertraging oploopt. Daarnaast kunt u de kwaliteit controleren en komt u niet in de problemen met uw planning.

  • Transportschade: mocht het niet tijdens het transport beschadigd zijn dan dient u dit direct te melden bij de transporteur.
   Wij maken foto’s van elke zending die onze opslag verlaat en kunnen zo de eventuele schade verhalen op de transporteur. 

  • Schade aan het hout. Ook bij leveringen waarvan u niet direct mankementen kan zien kunnen later nog gebreken vastgesteld worden. Dit kan zijn door de schaverij of ook tijdens het transport.
   Meld dit bij ons via: https://housewood.nl/schadeformulier/

  • Controle. Controleer 

Ons advies:

Bestel voldoende

Het is heel vervelend voor iedereen als u het project niet direct af kan maken.
Een paar planken extra op maat maken en op transport zetten is vaak bijna even duur als uw hele eerste bestelling.

  • Zaagverlies; Bij het opmeten van het aantal m2/ m1/ aantal planken wordt in sommige gevallen geen rekening gehouden met eventueel zaagverlies. 

  • Kleine mankementen zoals bij punt 1 beschreven. Er kan een wat mindere plank tussen zitten.

  • Lengtes: Bestel langere planken dan de exact benodigde maat. Voorbeeld: U heeft planken nodig van 303cm. De eerstvolgende lengtemaat is 305cm. Wij adviseren echter de 335cm te bestellen, zodat de kopscheurtjes en eventuele andere onvolkomenheden weggezaagd kunnen worden en u een strakke gevel heeft.

  • Wegsmijter: Bij elke bestelling leveren wij gratis 2% extra hout. Hiermee helpen wij u voorkomen dat door 1 van bovenstaande punten, uw project vertraging oploopt. Dit neemt niet weg dat u uw 10% extra voor zaagverlies in acht moet nemen. Deze 2% noemen wij de wegsmijter, omdat, wanneer u uw bestelling zonder de 2% kan afronden, deze planken voor een ander doeleinde gebruikt kunnen worden. Denk aan bijvoorbeeld uw buren een plank meegeven, het gebruiken als vervanging van de reeds gemonteerde planken of misschien heeft u een ander creatief idee! Wij ontvangen hier graag de foto’s van.

Ons advies:
Reken met 10% extra aan handelslengten om de gewenste lengtespecificatie in te vullen en zaagverlies of eventuele mindere stukjes/kopscheurtjes op te vangen.

Tot slot:

Mocht er ondanks bovenstaand advies toch iets niet goed gaan met uw bestelling helpen we u uiteraard graag! Wij zorgen ervoor dat elke bestelling naar wens wordt afgehandeld en elke na-bestelling wordt altijd met spoed opgepakt zodat u zsm uw project kan afronden.

Succes met uw project!

De waardering van ayous.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.