✓ Snelle levering binnen NL & BE
✓ Veilig online bestellen & betalen
✓ A-kwaliteit, scherpe prijzen

Thermo Essen

Thermo Essen hout: Extreem duurzaam Europees Hardhout

Thermische modificatie is een proces dat wordt toegepast op hout om de eigenschappen ervan te verbeteren. Dit proces kan toegepast worden op diverse houtsoorten. Na behandeling wordt het ook wel Thermo Wood genoemd. Een van de houtsoorten die vaak wordt onderworpen aan thermische modificatie is Essen. Dit proces verandert de chemische samenstelling van het hout, waardoor het betere eigenschappen krijgt op het gebied van duurzaamheid, stabiliteit en weerstand tegen insecten en schimmels.

 

Het thermische modificatieproces

Het thermische modificatieproces omvat het verhitten van het hout tot een bepaalde temperatuur in een zuurstofarme omgeving. Deze temperatuur ligt meestal tussen de 160 en 240 graden Celsius. Tijdens dit proces worden de chemische en fysieke eigenschappen van het hout gewijzigd. Het vochtgehalte wordt verminderd, harsen worden verwijderd, en cellulosestructuren worden herschikt. Dit resulteert in een houtsoort met verbeterde eigenschappen.

Voordelen van thermisch gemodificeerd Essen hout

  1. 🌱 Duurzaamheid: Thermisch gemodificeerd Essen hout heeft een verhoogde duurzaamheid. Het is beter bestand tegen insecten, schimmels en rot, waardoor het langer meegaat dan onbehandeld hout.
  2. 📏 Stabiliteit: Het modificatieproces vermindert het krimpen en uitzetten van het hout bij temperatuur- en vochtigheidsveranderingen. Dit maakt het bijzonder geschikt voor toepassingen waar stabiliteit belangrijk is, zoals buitentoepassingen.
  3. 🤎 Mooie kleur en textuur: Het hout krijgt vaak een donkerbruine warmere kleur en een aantrekkelijke textuur na thermische modificatie, waardoor het esthetisch aantrekkelijk is voor verschillende toepassingen.
  4. ♻️ Milieuvriendelijk: In vergelijking met chemische behandelingen is thermische modificatie over het algemeen milieuvriendelijker, omdat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt.

 

Thermo Essen open barcode

Toepassingen

Thermisch gemodificeerd Essen hout wordt veel gebruikt in buitentoepassingen zoals terrasplanken, gevelbekleding, en tuinmeubilair. De verbeterde duurzaamheid maakt het geschikt voor omstandigheden met blootstelling aan weerselementen.

Conclusie

Thermisch gemodificeerd Essen hout biedt een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor verschillende bouw- en designprojecten. Met verbeterde eigenschappen en een esthetisch aantrekkelijke uitstraling is het een populaire keuze voor diegenen die streven naar hoogwaardige, natuurlijke materialen met een verminderde ecologische impact.

De waardering van ayous.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.