Over Housewood

Wat is Housewood?

Housewood is aanbieder van unieke, massieve houten tafels, gemaakt uit één stuk hout. Wij bieden u kwalitatief sterke producten, die door u zelf samengesteld en door ons proffesioneel afgewerkt wordt. Housewood is onderdeel van Eppinga hout & bouwmaterialen, die al meer dan 30 jaar lang een begrip is in Noord-Nederland in de houtsector. Deze vakkennis uit zich in de producten van Eppinga.

Onderscheidend vermogen

Housewood onderscheid zich op de volgende manieren:

Creatie van de klant: Bij Housewood bent u de ontwerper van uw nieuwe tafel. Zo kiest u elk aspect van de tafel zelf. Wij geven u de keuze uit de houtsoort, afmetingen, afwerking en het onderstel van uw nieuwe tafel.

Uniek: Zoals hierboven beschreven heeft u zelf het laatste woord op elk aspect van uw nieuwe tafel en wij zorgen dat er bij elk onderdeel genoeg keuze aanwezig is. Housewood biedt zeven verschillende houtsoorten aan waaronder de traditionele houten als eik en mahonie, maar ook nieuwe unieke soorten zoals: piquia en sapupira. Daarnaast bieden wij meerdere stalen onderstellen aan, maar als u wilt kan er ook een houten onderstel van hetzelfde hout met een vorm naar keuze gemaakt worden. Als afwerking heeft u nog een ruime keuze uit lak en oliën, waar u kunt kiezen uit veel verschillende kleuren. Zo is elke tafel van Housewood uniek en zult u nooit een identieke tafel vinden.

Mooie LeveringMassief: Al onze tafels worden gemaakt uit één massief stuk hout. Hierdoor krijgt u een formidabele tafel in huis wat veel uitstraling geeft, doordat wij het hout niet verlijmen. De tafel is hierdoor zwaarder en lastiger te transporteren en dit is soms een uitdaging, maar als hij eenmaal staat dan voegt hij meer klasse toe dan elke andere tafel. Wij zorgen er voor dat ons hout goed droog is waardoor er een laag vochtgehalte is (~12%), zodat het hout niet gaat werken.

FSCDuurzaam: Eppinga hout & bouwmaterialen heeft het FSC-keurmerk. Dit betekent dat wij veel van ons hout uit FSC-gecertificeerde bossen en op een duurzame manier importeren. Dit vertaalt zich naar housewood waar al onze tafels gemaakt worden van 100% FSC hout.