✓ Snelle levering binnen NL & BE
✓ Veilig online bestellen & betalen
✓ A-kwaliteit, scherpe prijzen

Padouk

Padouk hout: Duurzaam, vormvast en hard

Maak kennis met Padouk, ook bekend als Padoek, een houtsoort van Afrikaanse afkomst. Deze tropische hardhout soort staat bekend staat om zijn levendige roodachtige kleur, hardheid en uitstekende levensduur van wel meer dan 25 jaar. Uitermate geschikt voor gevels en schuttingen.

Waarom kiezen voor Padouk?

  • Levendige kleur: Het kernhout van Padouk straalt in een kenmerkende fel oranje achtig rood, soms neigend naar wijnrood of paars. 
  • Zeer duurzaam: Padouk is geclassificeerd als klasse 1 in duurzaamheid, wat betekent dat het meer dan 25 jaar meegaat, zelfs onder extreme weersomstandigheden. Of het nu gaat om gevelbekleding die wordt blootgesteld aan de elementen of vloeren die intensief worden belopen, Padouk staat zijn mannetje.
  • Stabiel: Dit hout is uitzonderlijk stabiel en gemakkelijk te bewerken, trekt niet krom. Het biedt een rustige tekening met weinig knopen of noesten, waardoor het ideaal is voor veel verschillende toepassingen, zowel binnen als buiten, zoals gevels, schuttingen, tafels, vloeren en plafonds.
  • Hard en zwaar: Padouk is zeer hard en zwaar, wat bijdraagt aan zijn robuustheid en langdurige prestaties, zelfs onder zware belasting.
  • Eenvoudig te behandelen: Wilt u de originele kleur van de gevel behouden? Dan is het van essentieel belang om de juiste olie te selecteren. Een goede keuze is bankirai hardhoutolie van bijvoorbeeld Wovar. Deze specifieke olie versterkt de bekende rode kleur van het hout nog meer. Wanneer u een tafel van Padouk wilt behandelen kan dit eenvoudig worden afgelakt met een zuurhardende blanke lak. Hierdoor blijft de intense kleur langer behouden. 
  • Vergrijzing: Het vergrijzingsproces van Padouk resulteert in een egaal grijze kleur. Hiervoor heeft u dus geen behandeling nodig, een mooi natuurproces. 
padouk hout schutting
padouk hout gevel tuinhuis

Nadelen van Padouk

  • Beschikbaarheid: De beschikbaarheid van Padouk is beperkt.
  • Prijs: met een gemiddelde prijs van 110,- per m2 exclusief btw is het een relatief kostbare keuze.
  • Reinigen: Pas op met reinigen, het hout is zeer gevoelig voor sommige schoonmaakmiddelen. Laat je vooraf goed adviseren.

Natuurlijke vergijzing Padouk

Wanneer je Padouk verder niet behandeld zal de kleur vergrijzen. Hieronder zie je een voorbeeld van een Padouk gevel in een egaal zilvergrijze kleur. 

vergrijsd padouk
vergrijsd padouk gevelbekleding
vergrijsd padouk planken

Ben je op zoek naar hoogwaardige Padouk gevelbekleding? Neem vandaag nog contact met ons op . We denken graag met u mee met deskundig advies wat het beste bij uw project aansluit. 

De waardering van ayous.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.