✓ Snelle levering binnen NL & BE
✓ Veilig online bestellen & betalen
✓ A-kwaliteit, scherpe prijzen

Radiata Pine

Deze hoogwaardige en veelzijdige thermisch naaldhout, ook wel bekend als Clear Pine, is een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Met kenmerken als vormvast, stabiel en zijn mooie vergrijzing is Thermo Radiata Pine een uitstekende keuze voor gevels, interieur en poorten. 

Waarom kiezen voor Radiata Pine?

Robuust

Ondanks zijn geringe gewicht biedt Radiata Pine indrukwekkende duurzaamheid en sterkte. Het is geschikt voor diverse toepassingen, variërend van constructie tot meubelproductie, waar stabiliteit van cruciaal belang is. 

Duurzaam

Radiata Pine wordt op duurzame wijze beheerd, met aandacht voor het behoud van bosgebieden en herbebossing. Het hout is thermisch gemodificeerd bij 212ºC, zonder chemicaliën. Dit gebeurt met stoom om barsten en scheuren in het hout tegen te gaan. Na de thermische modificatie heeft het hout een duurzaamheidsklasse I/II behaald. 

Eenvoudige Bewerkbaarheid

Radiata Pine staat bekend om zijn moeiteloze bewerkbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor ambachtelijke projecten en maatwerk. Het hout laat zich gemakkelijk schaven, schuren en afwerken, waardoor het een veelzijdige keuze is.

Goede prijs- kwaliteitsverhouding

Radiata Pine biedt uitstekende kwaliteit tegen een betaalbare prijs in vergelijking tot traditioneel hardhout.

Kleur

Radiata pine heeft na thermische modificatie een warme bruine kleur. Zonder behandeling zal het hout aan de gevel mooi egaal vergrijzen. Verder zie je in het hout kenmerkende vlammen, die per plank verschillen. 

Zeer veelzijdig

Dankzij zijn veelzijdigheid is Radiata Pine geschikt voor diverse binnen- en buitenprojecten, zoals gevelbekleding, schuttingen, poorten en plafonds. Het is een favoriet onder zowel professionals als doe-het-zelvers. Zo is het profiel Radiata Pine Thermo Piano zeer geschikt voor verschillende interieurprojecten.

Radiata Pine hout
Radiata Pine gevelbekleding

Staat het gewenste profiel of maat niet op onze website of wilt u meer informatie. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van Radiata Pine voor uw project, we denken graag met u mee!

De waardering van ayous.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.