✓ Snelle levering binnen NL & BE
✓ Veilig online bestellen & betalen
✓ A-kwaliteit, scherpe prijzen

Vallende lengtes/ wildverband gevelbekleding

Houten gevelbekleding kan op verschillende wijzen gemonteerd worden. Een veelvoorkomende vorm is in vallende lengtes ofwel in wildverband. Per project, gevel en oppervlakte verschilt de meest passende manier van bevestiging. Daarnaast heeft het ook met smaak te maken en beschikbaarheid van de breedtes en lengtes van het hout.

Afbeelding 1.1 Verschillende opties gevelbekleding.

Op deze expertpagina leggen we u uit wat de voordelen en eventuele nadelen zijn van vallende lengtes ook wel montage in “Wildverband” genoemd.

Vallende lengtes betekent dat er verschillende lengtes van het gevelhout door elkaar gemonteerd worden. Op bovenstaande foto is te zien hoe dit eruit ziet.

Voordelen vallende lengtes:

  • Meest efficiënt; Doordat elk stuk weer te gebruiken is beperk je het afval. Elk stuk is weer te gebruiken voor de start van de volgende rij. Dit wordt ook vaak toegepast bij het leggen van vloeren
  • Voordelig; U heeft bij deze methode het minste hout nodig voor uw project. Je zit daarnaast niet vast aan bepaalde lengtes voor uw gevel.
  • Ruimtelijk; Elk oppervlakte krijgt hierdoor een speels uiterlijk. Ook bij grotere oppervlaktes voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen of grotere woningen waarbij de hoogte meerdere verdiepingen is en een naad noodzakelijk ivm de maximale lengtes van het hout geeft deze manier van monteren een heel strak beeld..
  • Flexibel; Rond kozijnen van deuren en ramen en richting hoeken van gevels komt u met kortere stukken uit waardoor het makkelijker te monteren is en zo beter past.

Montage tips vallende lengtes:

Naden: De naden tussen de verschillende verticale delen kan u opvangen door de planken schuin af te zagen onder een hoek van ca. 45 graden. Hiermee is de afwatering optimaal. Op onderstaande foto ziet u een close up van de montage met afgeschuinde kanten.

Achterhout: Om de naden goed op te vangen kan u met restanten van het achterhout precies op de plek waar de planken elkaar ontmoeten een stuk extra ventilatielat plaatsen. Indien u Thermisch gemodificeerd hout gebruikt is 6 tot 10mm tussenruimte voldoende.

Horizontaal en Verticaal: U kan zowel verticale als horizontale gevelbekleding in wildverband of vallende lengtes monteren.

Lengtes hout: Koop diverse lengtes hout in en gebruik deze door elkaar. Zo voorkom je dat er een ritme in het patroon komt..

Uw project in vallende lengtes uitvoeren?

Neem contact op met 1 van onze houtspecialisten! Vraag nu een offerte aan of gratis monster voor uw project.

De waardering van ayous.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.