✓ Snelle levering binnen NL & BE
✓ Veilig online bestellen & betalen
✓ A-kwaliteit, scherpe prijzen

Western Red Cedar STK

Western Red Cedar STK (Select Tight Knotty)

STK is een sortering van Western Red Cedar met noesten. In Nederland is de variant zonder noesten Nr2 Clear and Better het meest voorkomend. De variant met enkele noesten is een erg interessante optie voor uw gevel aangezien de prijs duidelijk lager ligt dan het “ normale” WRC.

  • Gunstig geprijsd tov noestvrije variant
  • Zelfde duurzaamheid
  • Rustiekere uitstraling

Wat is STK?

WRC ook wel bekend als Thuja plicata, is een prominente houtsoort die wordt gewaardeerd vanwege zijn natuurlijke schoonheid en duurzaamheid. “Select Tight Knotty” verwijst naar een kwaliteitsclassificatie van dit hout, waarbij de nadruk ligt op het behoud van de natuurlijke kenmerken van het hout, zoals knoesten, terwijl de algehele kwaliteit hoog blijft.

Western Red Cedar wordt vaak gevonden aan de westkust van Noord-Amerika, met name in gebieden zoals Brits-Columbia in Canada en delen van de Verenigde Staten, zoals Washington en Oregon. Deze houtsoort gedijt goed in vochtige klimaten en groeit tot indrukwekkende hoogtes, waardoor het een overvloedige bron van timmerhout is voor verschillende toepassingen.

Western red cedar stk open gevelbekleding
Western red cedar stk duurzaam
Western red cedar stk details

Voordelen van Western Red Cedar

De voordelen van Western Red Cedar zijn talrijk. Het staat bekend om zijn natuurlijke weerstand tegen insecten en rot, waardoor het een populaire keuze is voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding, terrassen en tuinmeubilair. Bovendien heeft het hout een lage krimp en zwel, wat het zeer stabiel maakt bij blootstelling aan wisselende weersomstandigheden.

De populariteit van Western Red Cedar komt voort uit zijn warme kleur en opvallende korrelpatronen, die na verloop van tijd prachtig vergrijzen als het hout aan de elementen wordt blootgesteld. De aanwezigheid van knoesten voegt een rustieke charme toe, waardoor elk stuk uniek wordt.

Kortom, Western Red Cedar Select Tight Knotty biedt een combinatie van natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en karakter die het tot een favoriete keuze maakt voor een breed scala aan bouw- en decoratieve projecten. Het hout is op maat te schaven in verschillende profielen en lengtes. Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor uw project? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. 

De waardering van ayous.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.