✓ Snelle levering binnen NL & BE
✓ Veilig online bestellen & betalen
✓ A-kwaliteit, scherpe prijzen

Fraké hout

Fraké hout is een prachtige keuze voor houten gevelbekleding vanwege zijn unieke eigenschappen. Het wordt ook wel eens aangeduid als Limba, Limba noir, Frake hout, Fraké of thermo Frake. Deze houtsoort uit Gabon is van zichzelf niet zo duurzaam, maar valt na thermische modificatie onder duurzaamheidsklasse 1. Bij Housewood.nl kunt u terecht voor hoogwaardige Fraké hout producten die perfect passen bij uw bouwproject.

Eigenschappen van Fraké hout

Fraké hout is een populaire houtsoort voor de vervaardiging van houten gevelbekleding. Het staat bekend om zijn duurzaamheid, stabiliteit en opvallende uitstraling. Door de ‘tekeningen’ in het hout krijgt een gevel bekleed met Fraké hout een iets drukkere en donkerdere uitstraling. Daarbij is Fraké wat harder dan bijvoorbeeld Ayous, waardoor het ook zwaarder is na behandeling. Bekijk onze blog-pagina voor de verschillen en overeenkomsten tussen Fraké en Ayous. Bij Housewood.nl bieden we uitsluitend thermisch gemodificeerd Fraké hout aan, dat een duurzaamheidsklasse 1 heeft en een robuust uiterlijk met veel tekening in het hout, het wordt ook wel Afrikaans Eiken genoemd.

  • Duurzaamheidsklasse 1 door thermische modificatie
  • 100% milieuvriendelijk verduurzaamd
  • Drukkere en donkere uitstraling
  • Voornamelijk geschikt als gevelbekleding

Thermo Frake voor een langere levensduur

Thermo Fraké is thermisch gemodificeerd Fraké hout dat ideaal is voor gevelbekleding. Bij Housewood bieden we hoogwaardige thermisch gemodificeerde Fraké hout producten met een verlengde levensduur en minimale onderhoudsvereisten. Normaal heeft Fraké hout duurzaamheidsklasse 4, minder geschikt voor gevelbekleding. Door thermische modificatie krijgt het een duurzaamheidsklasse 1, met een levensduur van 25 jaar of langer. Het proces vermindert de werking van het hout, waardoor het stabieler wordt. De warme nootachtige kleur en opvallende lijnen maken de thermisch gemodificeerde Fraké perfect voor karakteristieke gevelbekleding. Het hout vergrijst prachtig egaal. Kies bij Housewood.nl voor hoogwaardige, duurzame en esthetische thermisch gemodificeerde Fraké gevelbekleding.

Fraké hout gevelbekleding

Een fraké houten gevelbekleding biedt een prachtige natuurlijke uitstraling met zijn warme kleur en karakteristieke nerfstructuur. Wij bieden zowel horizontale als verticale gevelbekleding aan van Fraké hout, afhankelijk van uw voorkeur en ontwerpeisen. Het hout is duurzaam behandeld en milieuvriendelijk. Dit komt doordat het thermisch proces geen gebruik maakt van chemicaliën. Daarbij vermindert het ook de noodzaak voor het gebruik van houtverduurzamingsmiddelen waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Fraké hout is goed bestand tegen schimmels, houtrot en werkt isolerend waardoor het zeer geschikt is voor (open) gevelbekleding. Als alternatief voor een vergelijkbare uitstraling kunt u ook kiezen voor Ayous, dat een meer moderne noestvrije look heeft, of Red Cedar met een lichtere kleur. Met Fraké hout van Housewood.nl kiest u voor duurzame en esthetische gevelbekleding.

Fraké hout bestellen bij Housewood.nl

Bij Housewood.nl kunt u eenvoudig Fraké hout bestellen voor uw gevelbekleding. Wij bieden een ruim assortiment aan Fraké hout producten van hoge kwaliteit die perfect passen bij uw project. Ons bestelproces en offerte aanvraagproces is eenvoudig en onze experts staan klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze. Met Housewood.nl bent u verzekerd van hoogwaardig Fraké hout en vakkundig advies.

Veel gestelde vragen over Fraké hout

Wat voor hout is Fraké?

Fraké is een houtsoort afkomstig van de Millettia laurentii boom, ook wel bekend als Fraké boom. Het hout staat bekend om zijn duurzaamheid, stabiliteit en mooie kleur. Het wordt veel gebruikt voor gevelbekleding en andere buitentoepassingen vanwege zijn goede eigenschappen en esthetische aantrekkingskracht.

 

Hoe snel vergrijst Fraké?

Fraké hout heeft de natuurlijke eigenschap om na verloop van tijd te vergrijzen onder invloed van zonlicht en weersomstandigheden. De snelheid van vergrijzing kan variëren, maar over het algemeen zal het hout geleidelijk aan een zilvergrijze kleur ontwikkelen. Dit geeft een mooie verouderde uitstraling aan de gevelbekleding en vereist geen specifieke behandeling.

 

Wat is thermo Fraké hout?

Thermo Fraké hout is Fraké hout dat een thermische modificatie heeft ondergaan. Door het hout te verhitten onder gecontroleerde omstandigheden, worden de eigenschappen ervan verbeterd. Thermisch gemodificeerd Fraké hout heeft een hogere duurzaamheid, stabiliteit en weerstand tegen vocht, schimmels en insecten. Het is een uitstekende keuze voor gevelbekleding die lang meegaat en minimale onderhoudsvereisten heeft.

De waardering van ayous.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.