✓ Snelle levering binnen NL & BE
✓ Veilig online bestellen & betalen
✓ A-kwaliteit, scherpe prijzen

Thermo wood

Thermowood is een verzamelnaam voor thermisch gemodificeerd hout dat steeds populairder wordt in de bouw- en ontwerpwereld. Door middel van een speciaal behandelingsproces wordt het hout verhit tot hoge temperaturen, wat resulteert in verbeterde eigenschappen en duurzaamheid. Thermowood biedt vele voordelen ten opzichte van onbehandeld hout, waaronder verhoogde dimensionale stabiliteit, verminderde werking, en een verbeterde weerstand tegen vocht, schimmels en insecten. Het behoudt tevens de natuurlijke uitstraling en kleur van het hout, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gevelbekleding. Ontdek de vele mogelijkheden van Thermowood bij Housewood.nl.

Thermisch gemodificeerd hout

Thermisch gemodificeerd hout, ook bekend als thermohout, ondergaat een specifiek proces dat de eigenschappen van het hout verbetert. Bij thermische modificatie wordt het hout behandeld met stoom en warmte, waardoor het duurzamer en stabieler wordt. Tijdens dit proces wordt het hout verhit tot temperaturen tussen de 160°C en 230°C in een zuurstofarme omgeving. Hierdoor worden de eigenschappen van het hout veranderd waardoor het minder vocht opneemt en het beter bestand is tegen krimp en uitzetting. Bovendien neemt het hout minder vocht op, waardoor het minder gevoelig is tegen schimmels en insecten. Thermisch gemodificeerd hout biedt dus aanzienlijke voordelen ten opzichte van onbehandeld hout, waaronder verbeterde duurzaamheid, stabiliteit en weerstand tegen externe factoren.

Eigenschappen van thermowood

Thermowood staat bekend om zijn unieke eigenschappen die het een aantrekkelijke keuze maken voor gevelbekleding. Het heeft een verhoogde dimensionale stabiliteit, wat betekent dat het minder gevoelig is voor krimp en uitzetting. Dit maakt het hout ideaal voor buitentoepassingen waarbij het wordt blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Daarnaast biedt het nog meer voordelen:

  • Erg licht van gewicht: ca 400 kilo per m3. Dat komt neer op 7,2 kilo per m2 bij gevelbekleding van 18mm dik.
  • Stabiel; erg vormvast doordat het hout nauwelijks meer werkt.
  • Snelle en egale vergrijzing
  • Eenvoudige montage; doordat het zacht is kan u het hout makkelijk zelf op de gevel monteren. 
  • Brandklasse D. Het hout is door brandvertragend te impregneren naar brandklasse B te brengen.

Bovendien biedt thermowood verbeterde duurzaamheid, met een verhoogde weerstand tegen vocht, schimmels en insecten.

Toepassingen geschikt voor thermisch gemodificeerd hout

Thermisch gemodificeerd hout is uitermate geschikt voor gebruik als gevelbekleding. In tegenstelling tot hardhout, dat om diverse redenen minder aanbevolen wordt, biedt thermowood een uitstekend alternatief. Het hout is verkrijgbaar in dezelfde duurzaamheidsklassen als hardhout, waardoor het een duurzame keuze is. Thermowood is vormvast en heeft een goede weerstand tegen vocht en andere invloeden. Daarnaast heeft het een warme kleur en biedt het goede isolatie-eigenschappen. Als gevelbekleding is thermowood verkrijgbaar in diverse kleurtinten en profileringen, waardoor elke gevel een unieke uitstraling krijgt. Ayous (Abachi) en Fraké zijn houtsoorten die veel toegepast worden. Daarnaast heeft Housewood ook projecten gedaan met Radiata Pine, Essen, Populier, Vuren, Grenen, Bamboe en Eiken in thermisch gemodificeerde vorm.

Thermowood van Housewood.nl

Bij Housewood.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan thermowood producten van hoogwaardige kwaliteit. Wij bieden een breed scala aan thermisch gemodificeerd hout voor verschillende toepassingen, zoals gevelbekleding, terrasplanken en tuinschermen. Onze thermowood producten staan bekend om hun duurzaamheid en weerstand tegen vocht, schimmels en insecten. Daarnaast bieden wij maatwerk opties, zodat u de perfecte oplossing kunt vinden die aan uw specifieke wensen en behoeften voldoet. Met thermowood van Housewood.nl bent u verzekerd van hoogwaardige materialen die lang meegaan en een prachtige uitstraling geven aan uw project.

Veel gestelde vragen over Thermowood

Hoelang gaat thermowood mee?

Thermowood heeft een levensduur van 25 jaar of meer, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en het onderhoud.

Wat betekent thermisch gemodificeerd?

Thermisch gemodificeerd betekent dat het hout behandeld is met stoom en warmte om de eigenschappen te verbeteren, zoals duurzaamheid en stabiliteit.

Wat kost Thermowood?

De prijs van Thermowood varieert afhankelijk van de houtsoort, afmetingen en leverancier. Neem contact op met Housewood.nl voor specifieke prijsinformatie en mogelijkheden.
De waardering van ayous.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.